Eşti aici:Articole»Articole

Goodyear lanseaza UltraGrip8 Performance

In ciuda soarelui tarziu de vara (sau poate datorita lui), Goodyear a invitat jurnalistii la lansarea modelului UltraGrip8 Performance la Icebar, in Londra, pe 6 septembrie. In timp ce vremea a fost neobisnuint de frumoasa pentru o vara britanica, Icebar (unde totul este facut din gheata) si-a propus reaminteasca invitatilor ce inseamna conditiile de iarna pentru masini si soferi.

Michelin Energy Saver+ a fost lansata

Cu preturi ale combustibilului in continua crestere si cu cereri tot mai mari pentru vehicule cu consum redus de carburant si emisii cat mai mici, nu e nicio surpriza faptul ca toti producatorii de anvelope premium lucreaza constant la reducerea rezistentei la inaintare a pneurilor, fara a compromite alte performante, cum ar fi aderenta pe carosabil umed, durata de viata a pneului sau zgomotul la rulare.

Test anvelope pe 20" realizat de Autobild - 2012

Cu fiecare noua generatie de autovehicule venind echipata cu roti tot mai mari, anvelopele sunt nevoite sa se adapteze la ele. Daca acum cativa ani, anvelopele si jantele pe 20" erau o raritate, acum incep sa devina ceva suficient de banal incat publicatia germana Auto Bild sa investigheze optiunile disponibile pe piata.

Cele mai scumpe anvelope din lume - Un set pentru Bugatti Veyron costa 26.926 Euro

V-ati intrebat vreodata care sunt cele mai scumpe anvelope pentru autoturisme din lume? Potrivit unui articol publicat pe site-ul Autocar in 14 ianuarie, anvelopele de pe Bugatti Veyron sunt primul pretendent, un set costand 26.926 Euro.

Volkswagen Up! si Skoda Citigo, echipate cu anvelope Bridgestone

Volkswagen a ales modelul de anvelope Bridgestone Ecopia EP25 ca echipament original pentru noul autoturism de oras Up!. Segmentul A a fost introdus la salonul auto de la Frankfurt in sempembrie 2011, iar Bridgestone a inceput furnizarea modelului Ecopia EP25 pe dimensiunile 165/70R14 81T si 175/65R14 82T in noiembrie 2011. Versiunea Blue Motion a modelului Up! va fi echipata cu dimensiunile 175/65R14 82T.

Bridgestone furnizeaza anvelope speciale pentru siguranta motociclistilor, la Mugello

Bridgestone va folosi compusi mai duri pentru anvelopele montate pe spate, cu o constructie speciala, pentru Grand Prix-ul italian, cu scopul de a face fata temperaturilor foarte ridicate de pe pista de la Mugello.

Michelin Performance Tour: 30.000 de km pentru stabilirea celei mai bune anvelope

Michelin şi specialiştii germani de la Dekra au pus la cale cel mai lung test pentru o anvelopă. 30.000 de kilometri şi 25 de ţări pentru a stabili care e cea mai bună anvelopă premium.

Anvelopele Nokian sunt clasate pe primul loc în cadrul testelor germane pentru anvelope de vară 2012

Anvelopele Nokian sunt clasate pe primul loc în cadrul testului de anvelope de vară 2012 ale revistelor auto Auto Bild, Auto Zeitung, auto Test, gute Fahrt, Auto Bild allrad, pro mobil şi Firmenauto Transporter. Cu un palmares de şapte victorii în cadrul testelor pentru anvelope, marca premium Nokian din Finlanda reprezintă marca cu cele mai multe victorii dintre toate mărcile.

Michelin explică noua reglementare europeană privind etichetarea anvelopelor

Începând cu 1 noiembrie 2012, toate anvelopele comercializate în Europa trebuie să aibă lipită o etichetă care să conţină informaţii privind trei criterii de performanţă. Două dintre acestea vizează mediul (eficienţa energetică şi zgomotul la rulare) şi cel de-al treilea vizează siguranţa.

Michelin prezintă performanţele gamelor sale de anvelope

Odată cu noua reglementare europeană care impune afişarea calificativelor de performanţă ale anvelopelor, Michelin îşi reafirmă angajamentul de a oferi cel mai bun echilibru al performanţelor pentru toate liniile sale de produs. Michelin sprijină introducerea noului sistem european de etichetare a anvelopelor, care a fost conceput cu scopul de a oferi consumatorilor informaţii practice privind trei caracteristici importante de performanţă: aderenţa pe carosabil umed, eficienţa energetică şi zgomotul la rulare.

Dunlop lanseaza cele mai noi pneuri insiprate din curse

La sfarsitul lui februarie, Dunlop a anuntat lansarea modelelor Sport Maxx Race si Sport Maxx RT , pe pista de curse Ascari din Spania.