Eşti aici:Articole»Anvelopele Nokian sunt clasate pe primul loc în cadrul testelor germane pentru anvelope de vară 2012

Anvelopele Nokian sunt clasate pe primul loc în cadrul testelor germane pentru anvelope de vară 2012

Anvelopele Nokian sunt clasate pe primul loc în cadrul testului de anvelope de vară 2012 ale revistelor auto Auto Bild, Auto Zeitung, auto Test, gute Fahrt, Auto Bild allrad, pro mobil şi Firmenauto Transporter. Cu un palmares de şapte victorii în cadrul testelor pentru anvelope, marca premium Nokian din Finlanda reprezintă marca cu cele mai multe victorii dintre toate mărcile.


Cele mai bune calificative acordate de Auto Bild – „perfectă“, Auto Zeitung –„câştigătoare“, auto Test – „câştigătoare”, gute Fahrt – „recomandabilă“ şi Auto Bild allrad – „perfectă“ arată în fiecare raport de testare calităţile superioare ale anvelopelor de vară produse de un lider mondial de piaţă în domeniul anvelopelor de iarnă.
Nokian s-a clasat pe locul doi în cadrul testului efectuat de „auto motor sport” obţinând cel mai bun calificativ „recomandare specială“. Clubul automobilistic german ADAC şi publicaţia organizaţiei de protecţie a consumatorilor „ test Stiftung Warentest“ acordăanvelopei calificativul „foarte bună“ pentru „uscat“, „bună“ pentru „umed“ şi de asemenea „bună“ pentru consumul de combustibil. Rezultatul obţinut de aceasta în testul de anvelope al Clubului European Auto ACE GTÜ şi al revistei germane auto „sport auto“ este „recomandabilă“. Şi pneul Nokian pentru SUV a primit calificativul „mai mult decât recomandabil“ în ultimul test pentru automobile de teren al revistei „Auto Zeitung“.

Anvelopele Nokian rulează sigur şi fac economie de combustibil

Testele demonstrează că anvelopele Nokian oferă un grad de siguranţă ridicat şi fac economie de combustibil. Cea mai scurtă distanţă de frânare pe carosabil ud şi uscat poate salva vieţi şi vă poate scuti de cheltuielile mari provocate de accidente. Să opreşti la timp este foarte important mai ales pe carosabilul ud deoarece atunci distanţa de frânare este cu mult mai lungă decât pe carosabilul uscat. Anvelopele Nokian economisesc şi carburant pentru că au o rezistenţă mică la rulare.
Acest lucru este îmbucurător mai ales datorită faptului ca în perioada de vară se intesifică utilizarea autovehiculelor, se circula mai mult cu maşina iar costul combustibililor este foarte ridicat. Niciodată însă nu trebuie făcută economie în detrimentul siguranţei.
Se doreşte rularea în condiţii de siguranţă atât pe carosabilul ud, cât şi pe suprafeţe de drum uscat. În zilele ploioase pneurile trebuie să asigure o aderenţă bună şi pe carosabilul ud, fiind necesară o siguranţă la acvaplanare pe perioada furtunilor din perioada de vară. Dar de cele mai multe ori timpul este frumos şi atunci acestea trebuie să prezinte calităţi foarte bune şi pe carosabil uscat. Anvelopele trebuie să prezinte o manevrare precisă, reacţii rapide de virare şi o aderenţă bună, astfel condusul se face în siguranţă şi cu plăcere. În călătoriile lungi de vacanţă toată lumea apreciază confortul şi nivelul de zgomot redus.
Anvelopa câştigătoare Nokian Z G2 a fost concepută pentru vitezele mari ale maşinilor sport şi este disponibilă în magazinele de specialitate în 34 de dimensiuni, de la 16 până la 20 de ţoli pentru categoriile de viteză W (270 km/h) şi Y (300 km/h). Pentru vehiculele SUV este oferită în 16 dimensiuni, începând de la 17 până la 22 ţoli pentru categoriile de viteză V (240 km/h), W (270 km/h) şi Y (300 km/h).
Rapoartele testelor cu rezultatele complete obţinute în cadrul acestora se pot citi aici: „Auto Bild“ 9/2012 + 8/2012, „Auto Zeitung“ 6/2012, „auto Test“ 4/2012, „gute Fahrt“ 3/2012, „Auto Bild allrad“ 4/2012, „pro mobil“ 4/2012, „Firmenauto Transporter“ 4/2012, „auto motor sport“ 7/2012, „ADAC Motorwelt“ 3/2012, „Test“ 3/2012, „ACE Lenkrad“ 2/2012, „sport auto“ 4/2012 şi „Auto Zeitung“ 15/2011.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează