Eşti aici:Articole»Michelin Performance Tour: 30.000 de km pentru stabilirea celei mai bune anvelope

Michelin Performance Tour: 30.000 de km pentru stabilirea celei mai bune anvelope

Michelin şi specialiştii germani de la Dekra au pus la cale cel mai lung test pentru o anvelopă. 30.000 de kilometri şi 25 de ţări pentru a stabili care e cea mai bună anvelopă premium.

 

Pe şoselele din întreaga lume circulă în prezent 800 de milioane de maşini. Vi se pare mult? Atunci ar fi bine să ştiţi că până în 2030 numărul lor se va dubla şi va atinge 1.6 miliarde. Impactul unui asemenea număr de maşini asupra aşezărilor umane şi asupra mediului va fi extrem de puternic. Toţi marii constructori se preocupă în prezent de reducerea consumului şi emisiilor, însă trebuie să ştim că o cincime din carburantul pe care îl înghite maşina noastră este influenţat de pneuri. Mai exact, unul din cinci plinuri pe care le facem reprezintă un tribut plătit anvelopelor.

Pe lângă creşterea poluării, cele 1.6 miliarde de maşini aşteptate în 2030 vor spori şi numărul accidentelor. Ţinând cont că anvelopa este singura suprafaţă de contact dintre maşină şi asfalt, aceasta trebuie să preia şi să înlăture orice risc. O misiune grea, care depinde de mulţi factori externi. În partea din stânga a acestui text am adunat câteva dintre cifrele care subliniază statistica rece a accidentelor din Europa.

sursa: Automarket.ro
foto: Automarket.ro

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează