Eşti aici:Articole»Cele mai scumpe anvelope din lume - Un set pentru Bugatti Veyron costa 26.926 Euro

Cele mai scumpe anvelope din lume - Un set pentru Bugatti Veyron costa 26.926 Euro

V-ati intrebat vreodata care sunt cele mai scumpe anvelope pentru autoturisme din lume? Potrivit unui articol publicat pe site-ul Autocar in 14 ianuarie, anvelopele de pe Bugatti Veyron sunt primul pretendent, un set costand 26.926 Euro.

Si daca va intrebati ce producator de anvelope a castigat contractul pentru furnizarea anvelopelor destinate unei masini capabile sa ajunga de la 0 la 300kmh in mai putin de 14 secunde, raspunsul este Michelin, cu modelul Pilot Sport Pax System, 245-690R520 A (pe fata) si 365-710R540 A (pe spate).

Autocar precizeaza ca principalul motiv pentru care anvelopele costa atat este faptul ca trebuie sa fie capabile de viteze de 404 kmh, "cu 160 kmh mai rapid decat viteza de aterizare a unui Concorde". Cu toate acestea, potrivit articolului, ce e si mai rau este ca la fiecare patru schimbari de anvelope (presupunand ca iti permiti sa conduci masina atat de mult), rotile Veyronului necesita sa fie testate in vederea identificarii eventualelor sparturi sau crapaturi. Costul inlocuirii acestor jante forjate pe 20" ar fi inca 8077 de euro fiecare.

Potrivit Autocar, o revizie standard pentru Bugatti Veyron costa 14741 Euro. Deci, atunci cand te gandesti sa achizitionezi un nou set de anvelope (26926 Euro) si o inlocuire de janta (8077 Euro), o revizie completa poate costa uimitoarea suma de 49744 Euro. Nimeni nu a mentionat daca preturile includ TVA. Nu e de mirare faptul ca un posesor de Veyron a ajuns la concluzia ca este mai economic sa-si transporte masina tractata, oriunde ar vrea sa o conduca, in timp ce el calatoreste cu avionul sau privat.
sursa: tyrepress.com
foto: tyrepress.com

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează